Järvilohikalojen avoin SM-uistelu 2022 säännöt

Kilpailu on avoin kaikille vetouistelun harrastajille.
Kilpailussa ratkaistaan Suomenmestaruus venekunnittain ja joukkueittain. Joukkueessa max. 3 venekuntaa.
Kilpailuaika on lauantaina 15.10.2022 klo 9:00-17:00 ja sunnuntaina 16.10.2022 klo 8:00-15:00. Molempina päivinä aamulla vapaa lähtö ja lopussa 30min siirtymä.
Kilpailussa on sallittu kaikki vetouistelutekniikat ilman vaparajoituksia. Kilpailukaloina ovat järvitaimen ja järvilohi.
Punnittavan kalan alamitta on kilpailussa 61cm. Kilpailussa ei ole luvallista ottaa saaliiksi 50-60cm pituisia rasvaeväleikattuja taimenia vaan ne on vapautettava. Kalat punnitaan avaamattomina kurkkua katkaisematta. Kilpailun voittaa venekunta joka saa painoltaan eniten edellä mainittuja kaloja. Joukkuekilpailun voittaa joukkue joka saa yhteensä painoltaan eniten edellä mainittuja kaloja.
Rasvaevälliset taimenet on vapautettava pituudesta riippumatta vahingoittumattomina. Järvilohen osalta rasvaevällä ei ole merkitystä. Tunnistusvirheiden välttämiseksi kilpailijoille jaetaan kisakassissa tunnistusta varten ohje.
Kilpailukeskus on Padasjoen laivarannassa sijaitseva Kiuasniemi Marina. Kilpailualueena on viralliseen kilpailukarttaan merkitty alue.
Osallistumismaksu on 40€/henkilö, 15-18 vuotiaat 20€ ja alle 15 vuotiaat ilmaiseksi. Joukkueen osallistumismaksu on 50€/joukkue. Kilpailun aikana veneessä saa olla vain kilpailumaksun suorittaneita henkilöitä.
Kisailmoittautuminen ja sen maksu tapahtuu etukäteen Kalakortti.com:n kautta. Maksun jälkeen venekuntaa saa itselleen sähköisen osallistumisvahvistuksen jolla voi hakea kisakeskuksesta varsinaisen kisassa käytettävän kisaprikan. Kisaprikkojen nouto on suoritettava kisakeskuksesta perjantaina klo 18:00-21:00 tai lauantaina
klo 7:00-9:00 välisenä aikana. Maksettuja osallistumismaksuja ei palauteta. Kisaprikan tulee olla mukana ennen kalastuksen aloittamista todisteena maksetusta kalastusluvasta kisan aikana(=kisaluvassa ei ole vaparajoitusta).

Venekunnan kipparin on oltava täysi-ikäinen.

Joukkuekisaan voi ilmoittautua kisakeskuksessa näissä säännöissä aikaisemmin ilmoitettuna prikkojen jakoaikana heti kun kaikki joukkueen venekunnat on rekisteröity (=saaneet kisaprikan). Riittää että yksi joukkueen venekunta käy kisakeskuksessa ilmoittamassa joukkueen venekunnat ja maksaa joukkuekisamaksun

Pääasiallinen kisan viestintäkanava on kisan WhatsApp-ryhmä, jossa viestintä tulee pitää asiallisena, vaihtoehtoiset viestintätavat ovat SMS-viestit ja puhelut. SMS-kutsu kisan WhatsApp-ryhmään toimitetaan venekunnalle kisailmoittautumisen yhteydessä annettuun puhelinnumeroon ja se on myös QR-koodina kisakassissa olevassa kisa-infossa.

Kipparikokous on perjantaina illalla klo 19:30-20:00 ja se nauhoitetaan. Nauhoitus on katsottavissa myöhemmin kisan whatsapp-ryhmässä julkaistavan linkin kautta.

Saadut kalat tulee ilmoittaa (30 min sisällä kalan saannista) WhatsApp-ryhmään (kuva kisaprikasta + kalan laji & pituus sentteinä) tai vaihtoehtoisesti SMS-viestillä kisajärjestäjän antamaan SMS-numeroon. Vain tällä lailla etukäteen ilmoitetut kalat hyväksytään punnitukseen. Punnitukseen on saavuttava veneellä ja kalat on tuotava järjestäjän ilmoittamalle alueelle ennen siirtymäajan umpeutumista eli lauantaina 17:30 ja sunnuntaina 15:30 mennessä.

Turvallisuussyistä kilpailussa mukana oleva venekunta on velvollinen ilmoittamaan kisapäivinä palanneensa vesiltä näyttämällä kisaprikka kisakeskuksessa tai ilmoittamalla olevansa turvallisesti rannassa joko soittamalla tai tekstiviestillä 1,5 tunnin sisällä kilpailuajan päättymisestä, lauantaina klo 18:30 ja sunnuntaina klo 16:30 mennessä. Numerot löytyvät kisakasissa olevasta INFO-lehtisestä. Ilmoituksen voi tehdä myös WhatsApp ryhmään, kuva kisaprikasta ja teksti ”maissa”. PALUUILMOITUKSEN LAIMINLYÖNTI MÄÄRÄAJAN LOPPUUN MENNESSÄ JOHTAA VENEKUNNAN SULKEMISEEN POIS KILPAILUSTA.

Kilpailuun osallistuvassa veneessä on oltava lakisääteiset pelastautumisvälineet jokaiselle kilpailijalle.

Kippari tai venekunnan jäsen, joka selkeästi havaittavassa humalatilassa on tuomassa kaloja punnitukseen tai osallistuu palkintojen jakoon, aiheuttaa venekuntansa kilpailusuorituksen hylkäämisen. Kilpailijat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin, jotka ilmoitetaan viimeistää ennen kilpailupäivien kilpailuajan alkamista.